با توجه به توسعه آپارتماننشینی گازهای
فردار به دلیل اشغال فضای کمتر نسبت به گازهای مبله از محبوبیت بیشتری
برخوردارند. امروزه به دلیلحفظ سلامت اعضای خانواده ، افزایش سرعت و تسهیل
در امور آشپزی، استفاده از فر در منازل بسیار رواج یافته و بخاطر داشتن عمر
طولانی و هزینه های بالا ، داشتن اطلاعات کافی پیش از خرید ، تسهیل کننده
انتخاب درست خواهد بود.
انواع فر :
فر گازی + فر برقی + فر گاز برق
با توجه به توسعه آپارتماننشینی گازهای
فردار به دلیل اشغال فضای کمتر نسبت به گازهای مبله از محبوبیت بیشتری
برخوردارند. امروزه به دلیلحفظ سلامت اعضای خانواده ، افزایش سرعت و تسهیل
در امور آشپزی، استفاده از فر در منازل بسیار رواج یافته و بخاطر داشتن عمر
طولانی و هزینه های بالا ، داشتن اطلاعات کافی پیش از خرید ، تسهیل کننده
انتخاب درست خواهد بود.
انواع فر :
فر گازی + فر برقی + فر گاز برق
فرهای عرضه شده در بازار از نظر نوع و محل نصب به دسته های مختلفی تقسیم می گردند. فرهای موجود در بازار به 2 شیوه توکار و مبله نصب میشوند که در نوع نصب توکار ، فر از داخل کابینت نصب می گردد و در روش مبله بصورت پرتابل یا قابل جابجایی میباشد. فرهای توکارامروزه در بازارها به دلیل هماهنگی با کابینت ، طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده و از نظر نحوه پخت و پز غذا در چهار دسته گازی ، برقی و برقی – گازی و فر کانوکشن قرار می گیرند که به ترتیب از گاز شهری ، المنت های برقی ، ترکیبی از گاز و برق و امواج مایکروویو استفاده میکنند.
انواع سیستم حرارت دهی و مزایای آن :
معمولا
در فرها برای پختن کیک ، پیتزا و سایر مواد غذایی ، اگر فر المنت بالا –
پایین و هوای سه بعدی” داشته باشد ، کفایت می کند. بنابراین کمترین حالت
حرارت دهی، احتیاجات خریداران عزیز را برآورده خواهد کرد و میتوان گفت سایر
سیستم ها تنها باعث تسریع کار ما در امر پخت و پز میشوند.
فر تمام برقی:
فرهای
برقی ، فرهای حرفه ای هستند که عمل گرم کردن و یا یخ زدایی را هم انجام می
دهند و معمولا برای مکانهایی که لوله کشی گاز ندارند ، مناسب خواهد بود .
در کنار مزایای نامبرده شده، در این فرها معایبی نیز وجود دارد و آن هم خشک
کردن غذا و یا هزینه های سرسام آور برق می باشد. اما برخی معتقدند به دلیل
داشتن لیبل سطح مصرف انرژی هزینه های برق چندان بالا نخواهد شد .
فر گازی برقی:
این
سری از فرها ، با ترکیبی از گاز و برق طراحی گردیده اند که برای گرم کردن
فضا از شعله گازی و برای جوجه گردان ، تایمر ، جرقه زن و … از برق استفاده
میکند . این سری از فرها در رده فرهای خیلی حرفه ای قرار نمی گیرند اما به
دلیل استفاده از گاز شهری ، کم هزینه بودن و طول عمر بالا میتواند یک
انتخاب خوب تلقی گردد . لازم به توضیح است در این سری از فرها امکان
استفاده همزمان از برق و گاز وجود ندارد و در هنگام پخت یا باید از برق
استفاده نمود و یا گاز و در صورت قطع گاز یا برق خانه ، میتوان یک گزینه را
به راحتی برای پخت استفاده نمود که از ویژگیهای بارز فرهای برقی گازی
محسوب می گردد.
فر گازی:
در کشور ما هزینه های
مصرف گاز نسبت به برق بسیار ارازنتر می باشد بنابراین استفاده از فر گازی
برای پخت و پز به مراتب مقرون به صرفه تر خواهد بود .
انواع فر از نظر تکنولوژی کاربری :
فرهای مکانیکی
فرهای الکترونیکی
فرهای هوشمند
در
مدل الکترونیکی میتوان برنامه های غذایی را از پیش تعیین نمود اما از طرفی
ممکن است در برنامه پخت یک مرغ کامل ، آنرا کمتر یا بیشتر از مقداری که ما
انتظار داریم طبخ کند و منطبق با روشهای پخت ما نباشد و برای همیشه این
برنامه های از پیش تعریف شده بلااستفاده باقی بمانند. اما فرهای ساده به
دلیل داشتن عملکرد آسان ، برای هرگونه پخت و پز مناسب می باشند.
بخشهای طراحی شده فر :
موتور جوجه گردان فر : موتور در داخل محفظه ای جای گرفته که برای طبخ و بریان کردن مرغ بسیار پرکاربرد می باشد .
سیستم خود تمیز کننده حرارتی فر : با استفاده از این تکنولوژی که با نامهای خود تمیز کن پیرولیتیک یا کاتالیزوری در بازار موجود هستند ، با بالا بردن دمای داخلی فر، چربی ها و آلودگی های داخل فر به لایه نازکی تبدیل که به راحتی با یک دستمال مرطوب زدوده میشوند .
سبدهای قابل جا به جایی :
در داخل برخی از فرها این سبدها تعبیه شده اند و برای خانه ها با متراژ
پایین مناسب خواهد بود و میتوان برای استفاده بهینه از فضا، بسیاری از ظروف
مانند ، ادویه، روغن ها و … را داخل فر قرار داده و نگهداری کرد . همچنین
لازم به ذکر است فرها در ظرفیت ها و سایزهای مختلف و متنوعی به بازار عرضه
گردیده اند.
سنسور پخت غذا : این
سنسور درون گوشت یا مرغ قرار می گیرد و در صورت مغز پخت شدن ، دستگاه بطور
اتوماتیک قطع شده و عملیات پخت خاتمه می یابد. از مزایای سنسور پخت میتوان
به صرفه جویی در مصرف برق ( قطع خودکار ) و عدم خشک شدن و یا نپختن غذا
اشاره نمود.
جریان یکنواخت هوای داخل محفظه ( فن کانوکشن):
فن کانوکشن از عوامل مهم در انتخاب فر محسوب می گردد . فن کانوکشن باعث
پخت یکنواخت غذا میشود و به دلیل چرخش ۳۶۰ درجه ی هوای داخل فر، میتوان از
چند سینی به طور همزمان استفاده نمود و عملیات پخت با قابلیت فن کانوکشن به
صورت یکنواخت برای همه ی طبقات انجام می گردد.
شروع خودکار : مناسب برای کسانی است که خارج از منزل مشغول به کار هستند و امکان تنطیم عملکرد طبخ در زمان معین را فراهم می آورد تا به محض رسیدن، غذا حاضر و گرم خواهد بود.
یخ زدایی : در حالت یخ زدایی با استفاده از گردش هوای داخل محفظه بوسیله فن همرفتی، یخ زدایی مواد غذایی تسریع می یابد.
المنت بالا و پایین :
پخت ترکیبی از طریق المنت بالا و پایین امکانپذیر می باشد و معمولا برای
غذاهایی همچون نان و کیک ها که ماهیت خمیری دارند، مورد استفاده قرار می
گیرد .همچنین این عملکرد برای پخت گوشت کبابی و لایه های نازک گوشت گوساله
نیز مناسب خواهد بود .
گریل : این قابلیت با استفاده از المنت حرارتی، برای سرخ و برشته کردن غذا به کار میرود.
بنابراین از مهمترین نکاتی که باید هنگام خرید به آنها توجه نمود شامل : مصرف انرژی فر ، سایز و اندازه فر ، سیستم فر ، جنس بدنه داخلی، کیفییت درب فر ، عایق بندی بدنه برای حفظ دمای داخلی و تحمل دمای شیشه داخلی اشاره نمود.